Destekten Yoksun Kalma
Trafik Kazası Sonucunda Uğramış Olduğunuz Zararları
ÜCRETSİZ Tahsil Ediyoruz.
- Doğru Planlama
- Doğru Süreç
- Doğru Sonuç
Destekten Yoksun Kalma Tazminatı Nedir?
Destekten yoksun kalma tazminatı, ölen bir kişinin yaşarken destek verdiği kişilerin aldığı desteğin ölüm sebebiyle ortadan kalkması neticesinde destek alanların uğradıkları zarardır.
Söz konusu tazminatın amacı, ölenin yaşarken destek verdiği kişilerin hayatlarını aynen sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik bağlarına ölümden önceki gibi devam edebilmelerinin sağlanmasıdır.
Destekten Yoksun Kalma Talebinde Kimler Bulunabilir?
Destekten yoksun kalma talebinde;
Vefat Edenden Destek Alan Herkes
Ölenden yaşarken destek alan herkes, destekten yoksun kalma nedeniyle tazminat davası açabilir. Ölenden yaşarken destek alan kişi, ölenin nişanlısı, amcası, dayısı vb. bir akrabası olabileceği gibi, ölenle hiçbir akrabalığı bulunmayan bir arkadaşı da olabilir.
Eş, Çocuk, Anne ve Baba
Bazı kişilerin yaşarken birbirine destekte bulunduğu konusunda hukuki bir karine mevcuttur. Yargıtay içtihatlarına göre, sosyal hayatın normal akışına göre anne-baba çocuklarına, çocuklar anne-babalarına, eşler birbirlerine yaşarken destekte bulunurlar. Uygulamada gelişen hukuki karine nedeniyle bu şahısların yaşarken birbirlerine destekte bulundukları kabul edildiğinden, tazminat başvurusunda destek olup olmadıklarının ispatlanmasına gerek yoktur.


Destekten Yoksun Kalma Başvurusu Nasıl Yapılır?
Destekten Yoksun Kalma tazminatı başvurusu için kusurlu tarafın zorunlu trafik sigortası tarafından ödenir. Bu yüzden başvuru da kusurlu tarafın zorunlu trafik sigortasına karşı yapılmalıdır.
Başvuru yaparken en önemli husus ise tarafınızın ne kadar destekten yoksun kaldığını bilmeniz gerekir.
Bunun hesabını ise alanında uzman bilirkişiler tarafından yaptırmanız tavsiye edilir aksi takdirde reel destekten yoksun kalma tazminatınızı almanız mümkün olmayabilir.
Biz Neler Yapıyoruz?
Destekten yoksun kalma tazminatının ne kadar olduğunun tespiti oldukça önemlidir. Bizlerin önceliği de bu hesabın yapılması ile birlikte zararınızı tam olarak tahsil edebilmeyi hedeflemektir. Bu hesabın yapılması için ise kazaya ait tüm evrakların toplaması gerekmektedir.
- Bu evraklar;
- Kaza Tutanağı
- Kaza Fotoğrafları
- Epikriz Raporu
- Kusur Oranını Gösterir Belge
- Sizler için bu evrak ve fotoğrafları topluyoruz dosyanızı oluşturuyoruz. Alanında uzman bilirkişimize dosyanızı gönderiyor ve destekten yoksun kalma miktarınızın ne kadar olduğuna ilişkin rapor alıyoruz.
Bu rapor ve evraklar ile ilgili sigorta şirketine başvuru gerçekleştiriyoruz. Bizler tüm bu süreci yönetirken sizler hiçbir MASRAF yapmıyorsunuz.
Başvuru sonucu Sigorta Şirketi 15 gün içinde dosyayı sonuçlandırıyor. Sigorta Şirketi ile mutabakat gerçekleştiremediğimiz takdirde ise Sigortanın takdiri üzere belirtilen destekten yoksun kalma bedelini sizlere tahsil ediyoruz.
Uyuşamadığımız tutar üzerinden ise dosyanızı Sigorta Tahkim Komisyonuna gönderiyoruz. Sigorta Tahkim Komisyonunda yargılamanın görev süresi 4 aydır. Oluşturduğumuz dosyanızı Hakkınız olan Zararınızı gidermek için tüm hukuki süreci sizler adına en iyi şekilde yönetiyoruz ve sonuçlandırıyoruz.
Hem zamandan tasarruf edin hem hakkınıza en iyi şekilde sahip çıkın! Sizler de bizimle çalışmak isterseniz hemen formu doldurun veya irtibat telefonlarımızdan hemen bizlere ulaşın!
Sıkça Sorulan Sorular
Merak ettiğiniz diğer sorularınız için hemen bizi arayın.
Danışmanlıklarımızdan faydalananın!
Trafik Kazasından Sonra Hangi Taleplerde Bulunabilirim?
Kaza sonrası aracınızda onarıma tabi bir sorun oluşmuşsa DEĞER KAYBI, aracınıza onarım zamanı orjinal parça yerine yan sanayi parçası takılması durumunda HASAR FARKI, aracınız ticari bir araç ise tamirde geçirdiği gün zamanından kaynaklı KAZANÇ KAYBI, kaza neticesinde yaralanıp işte çalışamayacak hale geldiyseniz İŞ GÖREMEZLİK, kazada bir yakınınızı kaybettiyseniz DESTEKTEN YOKSUN KALMA taleplerinde bulunabilirsiniz
Aracımın Değer Kaybına Uygun Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?
Son 2 yıl içerisinde kaza yaptıysanız, kazada %100 kusurlu değilseniz, aracınıza işlenmiş pert kaydı yoksa hemen değer kaybınızı almak için bizlere başvurabilirsiniz.
Sizleri Yetkilendirmemiz Durumunda Zararlarımızı Ne Zaman Tazmin Edebilirim?
Sizler adınıza alınıp dosyanız eksperden döndükten sonra hemen sigorta şirketine başvuru sağlanır. Sigorta şirketi değer kaybınızın ödeme konusunda mutabakat sağlanırsa 15 gün içerisinde ödemenizi alabilirsiniz. Ancak sigorta şirketi ile ödeme konusunda uyuşmazlık yaşanması halinde Sigorta Tahkim Komisyonu’na gidileceğinden sürecin uzaması ihtimal dahilindedir.
Aracımın Ne Kadar Değer Kaybına Uğradığını Nasıl Hesaplayabilirim?
Aracınızdaki değer kaybı zararı alanında uzman eksperlerimiz tarafından hesaplanmakta ve bu hesaplamalar raporlanmaktadır. Bu raporlar sizlerle paylaşılarak şeffaf bir şekilde süreç yönetilmektedir. Şuanda uygulanan yöntem 09.10.2020 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Anayasa Mahkemesi’nin 2019/40E. 2020/40 K. 17/07/2020 tarihli kararında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun (Kanun) 90. maddesinin iptali dikkate alınarak reel hesaplama yöntemine göre yapılmaktadır.